Preporuke


Turistička zajednica Grada Krka

http://www.tz-krk.hr 


Moto Krka kao grada povijesti i kulture, utemeljen je na više od 3000 godina neprekidnog života u gradu. Pozivamo Vas stoga ponajprije na upoznavanje povijesne jezgre grada.
Idealan zemljopisni položaj prednost je koju je otok Krk znao vrlo dobro turistički vrednovati. Govorimo o blizini kopna kojoj je prije dvadesetak godina nadodan i most povezavši Krk s kopnom, učinivši ga tako još dostupnijim. Dobra prometna povezanost učinila je otok Krk omiljenim izletničkim odredištem, no i obrnuto: s otoka se mogu učiniti sadržajni jednodnevni izleti.
Preporučujemo prije svega izlet u nacionalne parkove Plitvička jezera i Sjeverni Velebit.
Pravi će istraživači među Vama svakako poželjeti upoznati Rijeku – središte primorsko goranske županije, a boravak u Rijeci će povezati nezaobilaznim posjetom Opatiji – turističkom biseru Jadrana. Vrlo će zanimljiv biti jednodnevni izlet u Istru, gdje više preporučujemo boravak u njenom središnjem dijelu nego na obali! Konačno, otok Krk je trajektnom linijom povezan s trima otocima: Rabom, Cresom, Lošinjem koji također mogu postati odredišta Vaših jednodnevnih izleta.